Onsdag 11 mars - nyladdade

Nu har vi varit i fjällen en hel vecka tillsammans med mormor och morfar... det har verkligen varit en vecka då våra batterier laddats om! Ingen sol har vi sett till men eftersom temperaturen hållit sig runt -3 grader så vi kunde vara ute varje dag utan att frysa. Vi fick låna min morbrors stuga i Sälen/Högfjället, den låg bra och nära till det mesta. Det var första gången i Sälen för alla utom mig och man kan ju inte annat säga än att det är barn-anpassat... kanske lite för mycket att göra:-) Det fanns tom eftermiddagsdagis i backen eller barnvagnspassning, inte illa!

Vi tillbringade 3 dagar i slalombacken (1 = Lindvallen, 2 = Hundfjället), Elsa hann bli riktigt duktig på att åka slalom och tyckte verkligen att det var roligt. Vi hade sele på henne och kunde på så sätt bromsa och svänga henne. Vi åkte både knapplift och bygellift och ända upp på toppen av Hundfjället var vi... helt fantastiskt hur mycket hon orkade.
Elsa ropade i backen - "Se upp i backen, annars får du hål i nacken". En annan välanvänd fras var hennes förklaring hur man åker slalom... "man bara böjer på knäna och vickar på rumpan - det kan ju jag!!"

Två dagar var vi ute på längdskidor med tjejerna i varsin pulka... den första dagen lyckades vi inte alls med vallan och efter någon kilometer fick vi vända. Med cirka 5 cm snö som satt fast under skidorna så var det rätt så tråkigt att åka. Vi gick både uppför och nedför backarna. Dagen efter var morfar ut och provåkte den valda vallan före oss andra och då slutade det med att vi åkte ca 22 km... ganska långt blev det och träningsvärk fick vi lite här och var. Fredrik drog ju Elsas pulka på ca 25 kg så det var ett rejält träningspass. En fin tur blev det dock med en paus i en våffelstuga, mums.

I dag har Meja fått en spruta i varje ben samt vägts och mätts. Vår lillis växer så det knakar, 8,2 kg och 67 cm lång. Hon tycker inte så mycket om att ligga längre utan vill gärna stå och kika på allt som händer. På nätterna är hon stökig nu för tiden men det går väl över snart igen hoppas jag, det brukar ju gå i perioder.

Elsa var alldeles lycklig över att få vara tillbaka på dagis och alla kompisarna. Hon har berättat och visat bilder på när hon åkte skidor i fjällen för alla på Stjärnan :-)

                 



              





               







Ha det bra!!

// Christina