5-årig bröllopsdag... i dag


31 Juli 2004

Vilken fantastisk dag vi hade när vi gifte oss - tänk vad mycket som hänt sedan dess...

Vi lovade att älska varandra i nöd och lust och det är väl ingen tvekan om att vi har prövats. Tur att man inte vet vad som kommer i framtiden. Vi har klarat oss igenom den största sorg som en förälder kan ha och vi har gjort det tillsammans. Det har varit jobbigt, det har gått upp och ner fler gånger än jag kan räkna, men nu står vi här och jag tror och hoppas att vi kommer att sitta i varsin gungstol på hemmet tillsammans, när den tiden kommer... men vem vet!?

Vi har också hunnit få två döttrar sedan dess och de är vårt allt! Det är för deras skull som vi kämpat oss tillbaka till livet, för deras skull som vi valt att se på livet med glädje igen - de värmer våra hjärtan och de knyter samman vår familj.

Nu är Elsa äldre än Noel någonsin blev, vi har aldrig haft ett barn som är så gammal som hon är - nu kan vi inte säga *så gjorde Noel när han var lika gammal som Elsa* - för han fick aldrig bli mer än 3 år och 8 månader. Det gör ont att han inte fick uppleva livet mer än så, så liten, så orättvist!

Elsa är inne i en riktig prinsessålder och leker med sina små dock-prinsessor och har självklart sin egen prinsessklänning på sig när hon leker. Favoritfilmen är "Den lilla sjöjungfrun" och hennes fantasi skenar iväg när hon leker - det är så roligt att lyssna på henne. Det är en stor skillnad att ha en frisk 3-åring mot för en som har cancer - vi förstod det inte då, men ser det väldigt tydligt nu!

Meja blir 10 månader i morgon och hennes favoriter är att stå upp och klappa i händerna, klättra uppför trappan och att krypa ut på gräset... det är full fart och enda gången man kan slappna av är när hon sover :-D. Hon har redan lärt sig att gå med "lära-gå-vagnen" och hon kan ställa sig upp utan stöd, vi får väl se när hon knallar iväg.

Lite bilder följer så klart...


Min favoritbild...

Vigsel utomhus med sjön i bakgrunden.

Här avger vi våra löften. (På logen där bakom hade vi vår middag/fest)

// Christina







26 Juli - semester

Vår semester startade i Lofsdalen  tillsammans med mormor och morfar. Vi vandrade, åt god mat, herrarna fiskade på kvällarna och vi blev bitna av knott och mygg i massor. Det var tok-varmt hela veckan för att vara i fjällen, ca 25 grader, så alla småkryp hade vaknat till liv och var ute efter vårt blod... Vi till och med badade i Lofssjön, så varmt var det i luften (inte i vattnet), jag tror aldrig att jag har badat i fjällen förut faktiskt :-)
I slutet av veckan fick vi trevligt sällskap av Katrin och Sten, för att på söndagen packa ihop och åka vidare mot Östersund.

I Östersund bodde vi hos Johan (min bror) och Anna, fint hus på Frösön och vi blev ompysslade. Träffa goda vänner och ett besök på Jamtli hann vi med innan vi styrde kosan mot Hudiksvall där mormor och morfar OCH farmor och farfar väntade på oss. F och F hade satt upp husvagnen på Malns camping. Vi hade en hektisk vecka... Elsa och Fredrik sov en natt i husvagnen... det tyckte E var spännande! Sedan älskar hon att leka med farmors hundar:-)
Vi gjorde några utflykter bla till Järsö Zoo, det var superfint och vi hade turen att få se alla djuren, sedan åkte vi även till Norrbo hembygdsgård där vi gifte oss för 5 år sedan... tiden går!!

Efter 2,5 vecka borta var det skönt att komma hem igen... här hemma fortsätter vi med vår renovering i maklig takt, inte varje dag alltså! Vädret har varit väldigt varierat men vi har hunnit vara lite på stranden i alla fall och en båtutflykt med en arg Meja som absolut inte ville ha någon flytväst.

Den här veckan är F uppe i Kiruna och fiskar och jag och tjejerna är hemma själva. Vi har bokat in lite kompisar och sedan leker vi lite med grannbarnen, bakar och ritar en hel del. Elsas nya "grej" när hon inte får som hon vill, är att säga - men det får jag för min andra pappa, han som bor i Skottland! (Katrin, det skyller vi på dig).


LIte lift behövde hon ibland - tur att morfar orkar!

Tjejerna på Sonfjället!

Härlig tur:-))

Elsa fiskar efter guldfiskar som hon kan lägga i en skål.
   

   


På Jamtli med Widens.

I Hara hos Johanssons.

Sova i husvagnen...
   

 



Noel var vår Ringbärare...

// Christina