Måndag 25 juni - midsommar

image66
Midsommar 2006 i Korrö...

Tiden innan midsommar har varit tung, saknaden efter Noel väldigt påtaglig. Förra året var en fin midsommar, det var den sista tillsammans alla fyra... vi anade vad som skulle komma, men vi vägrade att ge upp hoppet redan då. Han saknas i allt vi gör och speciellt i våra traditioner. Jag ville inte åka, men Fredrik övertalade mig med argumentet om att Noel skulle vilja att vi åkte. Det är ju sant, vart skulle Noel vilja att vi tillbringade vår midsommar? Förmodligen precis där vi var, tältandes på Dragsö tillsammans med familjen Nilsson och Johansson mitt i hällande ösregn.
Vi hade mycket kläder och bra regnkläder vilket var en förutsättning för 3 dygn i Karlskrona skärgård. Barnen badade tom i havet men vi vuxna stod över. Dans kring stången, grillning, bad, tipsprommenad, glass, spökjakt och en otroligt fin och välskött camping - vi hade det bra!
Elsa vande sig vid att sova i tält efter 1 natt, lite svår att söva var hon, men annars gick det bra.

Jobbet tar mycket av min energi, jag jobbar 50% och just nu klarar jag inte mer än så. Jag är väldigt trött och fortsätter att ha koncentrationsproblem, att tappa ord och minnet är puts väck. Att skriva en handlingslista för mer än 2 dagar är omöjligt, just nu klarar jag det inte... men det kommer väl tillbaka hoppas jag.

Vi har mysiga besök här i Växjö, först av Ann och Kim från Stockholm och sedan av Mona med familj från Göteborg. Sådant tar också på krafterna men ger också mycket energi tillbaka, vilket gör att det är värt det.

Till veckan går jag på semester och jag och Elsa tar tåget upp till Hudiksvall, Fredrik stannar hemma och jobbar och vi ska bli ompysslade av mormor och morfar. M och M är just nu på besök i Kina hos min bror och vad vi hört hittills så har dom det bra.

Vårt ljus får nu brinna för Matilda och för hennes familj....

// Christina


image67
Elsa lär Ann och Kim hur man petar näsan... viktig kunskap!
image68
Erik, Elsa och Lisa på badhuset.
image69
Första frukosten kl 06:00 utanför tältet, alla andra sov (då menar jag ALLA på hela campingen).
image70
Andra frukosten kl 10:00 med nybakat bröd, gott.image71
De första egna jordgubbarna - 6 st, Elsa tyckte det var smaskens!

Söndagen den 10 juni

Fredrik är ute med Micke och fiskar i vår nyinköpta båt, men ingen av dom ville ha någon fisk att rensa så dom sitter kanske mest och filosoferar... fiskespöna är med bara för syns skull! Vi åkte en tur med familjen för någon dag sedan och Elsa tyckte att det var ganska OK och satt förhållandevis stilla för att vara 1,5 år.

I går cyklade Lotta och jag tjej-vättern, 9 mil på 4 h och 20 min, vi är jättenöjda! Det var en vacker runda längs många små vägar norr om Motala men det var i varmaste laget, vi fick fylla på vattenflaskorna många gånger. Nu har vi tagit 2 medaljer av 4, så hälften är klart.

Elsa hon älskar att bada och vi går ner till sjön nästa varje dag nu när det är så varmt. Det är med blandade känslor eftersom Noel också älskade att bada i Toftasjön, han saknas extra mycket när vi gör hans favoritsaker. Noel ville aldrig sitta och gräva vid stranden, han skulle bada hela tiden och helst leka att han var en motorbåt. Jag och Fredrik brukade turas om att köra honom runt, runt. Han tröttnade aldrig före oss.
Vi har många fina minnen från förra sommaren och är ofta tacksamma för att han fick vara så pigg sin sista sommar, trots sjukdomen. Vi fick mycket tid tillsammans som var lycklig på sitt sätt! Vi har verkligen lärt oss att uppskatta det lilla.

I morgon är det 1 år sedan Linn gick bort, vi träffade henne några gånger på lekterapin men hann aldrig lära känna henne. Nu får hennes familj berätta om henne i stället och både Linn och hennes familj finns i våra hjärtan extra mycket i morgon. Länk finns till höger.

Gå in på barncancerfondens hemsida och köp ett Hope-halsband och stötta forskningen! Halsbandet är jättefint och en perfekt present till någon som har det mesta.

// Christina



2 juni - bilder...

image64
Kusinerna Albin och Ida på besök i Växjö.
image65
Ida och Elsa på vår mur på baksidan.
image52
Middag och prommis på Anna och Calles ägor i Ryssby.
image53
Elsa ropade kom till alla djuren och ville kramas... hönor, kaniner, katt och hund!
image54
Elsa och Gustav äter glass på bron.
image55
Jim och Veronica på sin stora dag!

Italien!!!!!
image56
Jag och Ann framför fotbollsarenan i Milano.
image58
Ganska myckat folk var det.
image59
Frukost på balkongen i Riomaggiore (Cinque Terre). Annika och Ann.
image60
Cinque terre.
image61
Vandring i CT.
image62
Bokläsning på vingården.
image63
Julias balkong i Verona.

// Christina