Onsdag 30 maj

I helgen gjorde vi ett stort kliv utanför vår egen lilla bubbla, lite överkurs för tillfället kanske, vi packade bilen och for till Kil på bröllop. Det var fantastiskt fint ordnat och brudparet såg lyckliga ut! Tack för en fin och härlig kväll Jim och Veronica!!

Vi orkade vara med ända till mitt i natten, vi var nog inte dom som minglade mest, men vi klarade av en 4 h lång middag bredvid människor vi aldrig träffat innan och vi klarade av att prata med en del gamla bekanta. Det var både jobbigt och roligt, och på något sätt måste det kanske få vara så, jag är ju både ledsen och glad samtidigt. Den ena känslan utesluter inte den andra och bara för att jag skrattar och ler så slutar det ju inte göra ont på insidan.

Saknaden är obeskrivbar och jag saknar Noel mer för varje dag! Jag önskar att Elsa hade en storebror som fanns här hos henne och som busade med henne. Jag önskade att vi hade en son som vi pussade godnatt varje kväll. Sånt som är självklart för många andra familjer kommer alltid att vara önskningar för oss. Önskningar som aldrig kommer att gå i uppfyllelse, men som alltid kommer att finnas.

Tänkte passa på att göra lite reklam för Magdalena och Markus restaurang "Munken" här i Växjö. De hörde av sig för att tag sedan och har nu en bössa med Barncancerföreningen Södras logga stående på disken. Går ni dit och käkar eller tar en öl så passa på att lägg en slant i bössan!

// Christina

Katja - Fredrik sökte boken men den verkar bara finnas på finska! Krama Milla och sköt om er!

Anna - Hoppas ni får en härlig resa till Italien och att ni får hämta lite ny energi ni också, att leva med en ständig oro sliter hårt på krafterna.

Söndag 20 maj

I dag känns det som att sommaren har kommit igen... härligt att vara ute och strunta i dammråttorna som växer inne under sängen.

Italien - vi hade det superbra och kroppen och knoppen känns laddad med ny energi. Vi började med två nätter i Milano/Bergamo där vi såg fotboll och sedan mest promenerade runt och kikade på de gamla delarna av Bergamo.

På måndagen efter lunch så styrde vi vår lilla "Panda" söderut på småvägar... efter ett par timmar så ledsnade vi på att inte komma någon vart och tog oss upp på motorvägen, klar skillnad i tempo och helt plötsligt förflyttade vi oss framåt på kartan. Anlände till Riomaggiore framåt kvällen, parkerade bilen utanför byn och prommenerad ner med vårt pick och pack. Fick tag på en lägenhet mitt på bygatan och den passade perfekt.
De 5 byarna , Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso är alla fantastiskt vackra, väl värt ett besök men kan nog vara hysteriskt mitt i sommaren. Det passar bäst för vuxna/ stora barn resenärer, endast Monteresso känns framkomlig med barnvagn... i de övriga är det bärstol som gäller.
Vi vandrade en dag, fikade massor, hade en baddag på standen och tog tom ett dopp. Det var vilsamt för själen att vara där och vi stannade i 3 nätter.

De sista 2 nätterna tillbringade vi på en vingård någon kilometer från Bardolino/ Gardasjön. Fantastiskt boende och ännu bättre mat och vin! Shopping i Verona och en livsfarlig tur på små bergsvägar som försvann upp i himlen... jag som körde vägrade titta ut över kanten och de andra två satt och tjoade om hur vackert det var.

De två roligaste stunderna ...........

* Annika som kommer utspringande från en toalett ropandes - jag klarade att kissa!!!!!! (Det tog MÅNGA försök på dessa "ståtoaletter" innan hon lyckades, konstigt att inte blåsan sprack :-)

* Ann spankulerandes med kjolen uppdragen till midjan (efter en kisspaus i skogen) eftersom det var så skönt att "lufta lite". Vi kan lugnt konstatera att en lastbilschaufför och två cyklister tyckte att deras resa uppför det berget var väl värt slitet!!

En toppenresa med två fantastiska vänner!!

Gå in på Matildas hemsida och skicka en liten tanke till henne och hennes familj som nu kämpar i livets slutskede. Varje dag så hoppas vi att ingen annan ska behöva förlora sitt barn men nu är det snart dags igen och saknaden är obeskrivlig! Många gånger undrar jag hur livet kan gå vidare, hur vi orkar kliva upp.... livet känns orättvist ibland!

// Christina

Sondag 6 maj - Italien

I gar landade vi i Bergamo, jag, Ann och Annika... en hel vecka har vi framfor oss med mys, vin, vandring och shopping! Vi inledde dagen med att ta taget till Milano for att titta pa fotboll, Milan - Fiorentina. Forsta halvlek var bra med ett bortdomt mal och en straff, sedan blev det lite Hawaii-fotboll och matchen slutade oavgjort.

I morgon ska vi titta pa den gamla delen av Bergamo for att sedan aka ner till kusten och Cinque Terre for lite vandring och ett fantastiskt landskap.

Elsa ar pigg och kopporna ar pa vag bort sager Fredrik, skont! De tva har haft sallskap av Mona med familj i helgen sa det har varit fullt upp i Sandsbro.

Christina