14 april - hjärtljud

Hej på er och tack för alla gratulationer:-)

I dag åkte vi till MVC för att lyssna på bebisens hjärta för första gången, den fanns där och hjärtat slog, även om det tog lång tid för barnmorskan att hitta honom/henne... Elsa var med och hon ville lyssna mera, men det får bli en annan gång!

Anki - tack igen för "kakao-stiftet", jag följer ordinationen varje kväll med att smörja in magen. Samtidigt så sitter Elsa bredvid och smörjer in sin bebis-mage, hon har ju också en bebis i magen precis som mamma. Då och då vill hon krama och pussa på bebisen, precis som Noel gjorde när det var Elsa som låg i min mage.

Efter 2 akuta kejsarsnitt så kommer detta att bli ett planerat snitt... jag vill inte försöka mig på något annat denna gång. När barnmorskan räknade så hamnade vi på den 24 september.... lite konstigt är det, är det meningen att barnet ska komma på Noels döds-dag!?? Mycket blandade känslor!! Som det verkar får vi dock vara med och påverka detta under de omständigheter som är, vi får ta ett beslut när det närmar sig, svårt att säga nu. September kommer alltid att vara en jobbig tid för oss, minnena av hur Noel tynade bort och till slut dog. Det kanske är meningen att det nya barnet ska ge lite glädje mitt i det jobbiga, det kanske finns någon mening med att barnet ska komma just då!?

Fredrik och Elsa har leget i influena hela veckan och Elsa får nog vara hemma från dagis i ett par dagar till, hon har ingen feber men orkar inte med så mycket.

Mina kräkningar håller sig borta så länge jag äter medicinen och illamåendet dämpas, tröttheten är enorm men vardagen går i alla fall runt!

// Christina

Tisdag 1 april om renovering och bebis...

Oj, vad alla utom jag har jobbat hårt under hela påsk-veckan... mycket har blivit gjort och vi har ett fullt fungerande kök med allt vad det innebär. Så klart är det mycket kvar med kakel, väggfärg i kök, vardagsrum och hall, klinker och golvvärme i hallen och sedan alla dessa lister som ibland har en tendens att dröja lite!

Vi har nu en liten paus i renoveringen, det får se ut som det gör och vi känner oss supernöjda med de val som vi gjort så här långt. Fredrik behöver komma ikapp lite med skolan och jag behöver mest bara vila.

Graviditeten har kommit till 14:e veckan och under påsken var jag så dålig att jag knappt tog mig ur sängen på 4 dygn... så fort jag klev upp måste jag kräkas! På tisdagen ringde jag in till MVC och förklarade läget och fick då recept på en medicin som tar bort kräkningarna men tyvärr inte allt illamående. Medicinen har dock gjort att jag kan klara av att ta hand om Elsa och jobba till viss del, lite olika olika dagar, som tur är så har jag en väldigt förstående chef och jag kan styra mina dagar lite som det passar.

Snart är det dags att lyssna på hjärtljuden och sedan ska vi få göra ett 3D ultraljud någon gång i v 18 eller 19, spännande.

Lite bilder från renoveringen...

// Christina

image116
Det gamla på väg ut.
image117
Lunchdags mitt i golvläggningen... alla skåp på plats!
image118
Paus med morbror Johan, man blir trött på att hålla koll på allt som fixas...
image119
Kälkåkning med mormor, typ andra gången på hela vintern...
image120
Nya köket