Julafton 2008



God Jul & Gott Nytt År
önskar vi er alla som läser vår blogg...

Christina & Fredrik
Elsa & Meja

4:e advent...

I går var vi med i tidningen igen och då var även Noels namn med, jag hoppas härmed att Smålandsposten bytt policy för all framtid rörande änglabarn... varje familj måste själv få bestämma hur man vill göra.

I torsdags kom kusinerna från G-borg och det har varit full fart :-) Albin, Ida och Elsa har hållt igång på Leo´s lekland i flera timmar med sina pappor medans Meja och Majken fick ta en tur på stan med mammorna. På lördagen var vi på Knytte-avslutning med korvgrillning, mysigt! Annars har det varit lek hemma i huset och någon gång ibland hann vi vuxna också prata lite... men inte så ofta :-)

I morgon kommer Mormor, morfar och morbror för att fira jul med oss. Ingen julmat är handlad men alla julklapparna är klara så det ska nog ordna sig. Tomte-jobbet får vi se vem som får men Elsa väntar med stor spänning på tomten, vi får väl se om hon kommer att vara rädd för honom.

Saknaden efter Noel är stor och snart kommer vi att ha tagit oss igenom ännu en jul utan honom. Jag vet inte hur vi gör, det är som om tiden gör det åt oss, vi har inget val, helt plötsligt är julen över! Det skulle vara så härligt att se Elsa och Noel springa runt och glädjas över den fina granen, julkalendern och sin lilla-syster tillsammans, när jag tittar på Meja och Elsa så ser jag en liten bit av honom i dom båda...

Meja är en lugn lite tjej, hon äter, ler och sover. Tre nätter nu har hon sovit 21:30 - 07:00, då kan man inte klaga!! Hon pratar mer och mer och är väldigt intresserad av vad som händer runt omkring.

// Christina


Molly och Elsa busar i snökojan som F skottade ihop.

Pepparkakshus med tillhörande dass.

Ida och Elsa på Leo´s...

Albin i bollhavet.

Korvgrillning på Knytte.

Småttisarna - Majken född 26/9 och Meja född 1/10.

4 dec - policy på SMP

Om ni går in på Smålandspostens hemsida (www.smp.se) så har de skrivit dit Noel under vår familjebild... :-)

Jag tyckte det kändes jobbigt att ringa och ifrågasätta deras agerande så Lotta ringde och pratade med en kvinna på SMP. Denna kvinna hade ingen förståelse för att Noels namn skulle vara med i tidningen... "han var ju död", hans namn borde inte vara med och dessutom skulle ju hennes chef ha ringt till oss och berättat detta, (det har chefen inte gjort). Lotta pratade med kvinnan i 20 minuter och kände till slut att hon inte kom någon vart! Lotta begärde då att få prata med kvinnans chef och under måndagen så slutade det hela med att Smålandposten ska ändra sin policy... döda barns namn får tas med i texten under familjebilden, om familjen vill ha det så! Tack Lotta!!

Julen närmar sig och det är självklart med blandade känslor. Mitt humör går berg och dalbana och självklart så avspeglas det i Elsas humör och i hennes trots! Det går ändå många gånger bättre än förra julen, det känns mysigt att planera och fixa i lagom stora doser. Förra julen gjorde vi inget! Vi åkte bara hemifrån!

I dag hade vi lite snö igen och ganska fint väder, Fredrik slutade tidigare och vi gjorde ordning fika, hämtade Elsa på dagis och for in till Strandbjörkets lekpark. Det blev en mysig eftermiddag!

Meja börjar bli en liten social-ligist :-) Tycker om när man pratar med henne och börjar förstå lite bus när man killar henne på kinden eller på magen, då får man stora leendet. Lite antydningar till joller kommer också, låter mysigt.

Nu sover båda tjejerna och jag ska också krypa ner i sängen. God Natt


Han saknas oss varje dag.... vår familj blir aldrig hel igen.