30 April... koppor överallt!

image49

Så här prickig är vår lilla kopp-unge! Hon har vattenkoppor överallt och har lite svårt att sova eftersom det kliar jätte-mycket. Ingen feber har hon, så på dagarna går det att sysselsätta sig (distrahera) och till och med att vara ute.

Jag och Fredrik sitter på övervåningen och svullar i oss en massa chips och godis och ser lågorna och röken från majbrasan över hustaken. Fredrik gjorde lammstek till middag och serverade rödvin till, många pluspoäng!

"Sorg är kärlek som blivit hemlös" är inte mina ord, jag tror att orden kommer från en bok som heter "Sorgen är kärlekens pris" - det var orförande Kjell i VSFB som sa det på vårt första möte i Värnamo och de fastnade i min hjärna.

Boktips från VSFB;

Gillis Edman - "Sorgen är kärlekens pris" (Gillis är begravningentreprenör i G-borg)
Tomas Sjödin - "Reservkraft"
Olle Bergman - "Pappa! Svante är död" samt "Inte trodde jag att Svante skulle vara död så länge".

I morgon ska jag cykla 5 mil med Lotta och hennes pappa i Hovmantorp... det börjar närma sig Tjej-Vättern och några mil måste vi ju ha i benen. Förhoppningsvis så är det vindstilla, regn är OK men motvind är jobbigt! Cyklingen går av stapeln den 9 juni och starten är i Motala.

Några bilder nedan på vår prinsessa!

// Christina

image50
På rymmen med endast mössa och några koppor (+10).

image51
Trött tjej under filten.

Tisdag 24 april - sorg är kärlek som blivit hemlös...

Nu finns det skrivet i sten - Noels namn, hans födelsedag och hans dödsdag... det gjorde ont att se! Mest blev jag nog arg över att livet är så svårt just nu, inget kommer någonsin att bli sig likt. Vi kommer att lära oss att leva med förlusten av Noel men saknaden kommer att göra ont hela livet!

image48

// Christina

Måndag 16 april

Tiden går och det var länge sedan jag hade någon inspiration att skriva. Det varma vädret och de ljusa kvällarna gör att datorn inte känns lika lockande!

Det har så klart hänt mycket sedan sist men det vi ägnat mest tid åt är nog att njuta av värmen och fixa och dona i vår trädgård, plantera blommor, nya häckplantor, kratta, plocka pinnar, olja möbler eller sitta i sandlådan och gräva med Elsa.

Fredrik och min pappa har bytt 10 stycken fönster på nedervåningen under påsken, ett superjobb! Allt är klart på utsidan men inga lister är målade och spikade på insidan, det får bli en regnig dag. Mamma fyllde vår frys med bullar och fixade färdigt en soffa som hon klätt om åt oss. Tanken är väl att vi ska vara piggare när vi fått hjälp i en vecka men nu är vi helt slut av allt arbete :-). Det är skönt för då sover man bättre.

Jag har varit i Värnamo på en första träff med en förening som heter VSFB - Vi som förlorat barn, se länk till höger, i den föreningen är alla föräldrar som förlorat ett eller flera barn välkomna oavsett ålder på både föräldrar och barn. Det var en jobbig kväll samtidigt som den var mycket givande. Kika gärna in på deras fina hemsida.

Fredrik jobbar nu 50% och jag jobbar 25% sedan den 1/3. Den 1/5 skall jag gå upp mot 50% och förhoppningsvis så går det bra. Det största problemet är fortfarande koncentrationen, jag kan endast fokusera kortare stunder på diskussioner och långa texter som ska läsas, men jag tror väl att det ska bli bättre så småningom med lite övning.

Elsa växer och mår bra, det kommer fler och fler ord och hon försöker härma det vi gör och det vi säger. Hennes absoluta favoritsysselsättning just nu är att vattna blommorna med sin vattenkanna... tyvärr vattnar hon bara en enda (den dränks nog snart) samt sig själv förstås! En del gester och miner är så otroligt likt hur Noel gjorde att man för ett ögonblick ser honom skymta till innan det blir Elsa igen.

image45
Elsa och mormor bakar bullar....

image46
En liten tvätt av tre-hjulingen.

image47
Påskliljorna blommar för fullt hos Noel!

// Christina