Mån 30 Juni - vecka 26 i graviditeten

Nu när jag mår bra går graviditeten fort... om ca 12 veckor är det dags, det känns lite overkligt fastän det sparkar och buffas inne i magen. Bebisen är vaken mycket på eftermiddagarna och kvällarna just nu och då är det full fart. Jag ser fram emot att vara hemma ett tag, ta långa prommenader när Elsa är sina 15 h på dagis, gå lite på baby-café eller bara hinna läsa tidningen.

Elsa och Fredrik har varit i Tärendö i en vecka hos farmor och farfar, de har det bra förutom att det är MASSOR med mygg, Elsa är helt sönderbiten. Farmor och Elsa pysslar med hundarna, är ute och cyklar och bakar en massa. Jag börjar längta efter dom nu och snart åker jag också upp en sväng till Norrland.

Sedan senaste bloggningen har det som vanligt hänt en hel del... vi tillbringade en helg på Möllegården (på Österlen) med fam Nilsson, det var jättemysigt och jag tror att aktiviteterna där passade oss alla. Mest badade vi nog i den uppvärmda poolen (+29) men vi hann också, köra 4-hjuling, spela tennis, bada bubbel-pool och laga god mat. Det kändes verkligen som att vi ska åka tillbaka nästa vår.

Midsommar har också passerat, Fredrik jobbade hela helgen och jag och Elsa åkta till en camping i Karlskrona med fam Nilsson och fam Johansson. Där slog vi upp våra tält och hade ett par mysiga dagar. Regn blandat med sol men ändå väldigt bra väder om vi jämför med förra årets midsommar. Elsa gillade att sova i tält så det kommer vi att göra fler gånger, både jag och Fredrik gillar ju campinglivet.

Nu följer lite bilder som vanligt för er som vill titta :-)


Andra dagen kom hon på vart gasen satt...

Martin kör med mamma Lotta bakpå ropandes... inte så fort!!

Anna och Elsa doppar fötterna i ett kallt hav.

Varmare var det i poolen på Möllegården.

Fam Björnfot.

Fam Nilsson framför Sverige-matchen, de sista 5 min lyckades Martin lära Elsa säga Heja Sverige!!

// Christina

Torsdag 12/6 - sommar

Vilka härliga veckor det varit med sol, bad och värme... att sitta vid datorn och blogga har inte riktigt fått plats:-) Mitt illamående är borta och jag känner mig som en ny människa, bebisen sparkar och magen växer i en rasande fart. Elsa tycker fortfarande att det är spännande och hon pratar ofta om bebisen.

E: Mamma, har du en bebis i magen?
C: Ja, det har jag.
E: Jag vill hålla den i handen sedan...
C: Mmm, det kan du ju göra när den kommer ut ur magen.
E: Kan den hoppa studsmatta med mig då!? (stort leende)
C: Inte på en gång, den är ju så liten, den kan ju bara sova och äta först.
E: Men då kan min storebror Noel komma och hoppa med mig i kväll.

Många tankar som snurrar i hennes lilla huvud, svårt att alltid veta vad man ska svara. Döden är nog ganska abstrakt när man är 2,5 år. Svår att förklara är den också... jag förstår ju inte själv varför så små barn måste dö.

Vi har hunnit med en tur till Göteborg och Elsas kusiner samt ett mycket lyckat besök på Lissebeg. Jag tror alla 3 barnen tyckte om Elias-båten och Farfarsbilarna. Det var mysigt att träffas och nu ses vi ju snart i Tärendö allihopa.

Mormor har varit här på besök och hon och Elsa hade det mysigt. Badade, läste böcker, sjöng och lekte allt möjligt. Elsa tyckte det var trist när tåget med mormor for iväg.


Niclas, Ida och Albin i Farfarsbilarna.

Fredrik och Elsa i vikingaskeppet.

Mormor och Elsa i lekrummet.

Elsa lyckades lura upp mormor på grannens studsmatta... som hon hade direktiv
att vakta när dom var borta över helgen.

Sommar hos Noel...

//Christina