Torsdag 30 Nov - hemma

OBS!! Glöm inte Barncancerföreningens lotteriförsäljning på söndag utanför McDonalds! Kom och köp lotter i massor!

Hej på er alla, nu är vi hemma i Växjö igen och njuter av regnet och rusket... vi är lite trötta av resan och har inte riktigt fått ordning på dygnet men i övrigt känner vi oss faktiskt gladare och fyllda med ny energi! Jag hoppas vi kan leva på det ett tag framöver, det var ju syftet med att resa bort och byta miljö helt och hållet.

I Thailand kunde vi vila från sorgen lättare än hemma eftersom det inte är en miljö där Noel finns naturligt med oss. Det handlar inte om att glömma honom utan bara att glömma allt det som gör så fruktansvärt ont för en stund, försöka komma ihåg det som var bra och det lyckades vi bra med vi tre tillsammans!

Vi har haft en fantastisk resa utan att egentligen göra speciellt mycket. Vi har bara varit tillsammans och endast gjort det som fallit oss in. Vi har inte åkt på några sightseeing turer alls, vi kände inte för det.

Jag har valt ut lite bilder för att göra er lite avis...

Grävning på stranden
Fredrik och Elsa sitter och gräver på stranden.
Elsa med badring
Elsa hämtar badringen och tycker det är dags att sluta lata sig.
Expressen och Cola
Expressen och Cola är livet...
Tjuvbadat
Vi satt och åt middag på en av restaurangerna och Elsa tog ett tjuvbad i vågorna, hon är snabb som sjutton när det vill sig!
Ananas-damen
De var varandras favoriter... frukttanten och Elsa.
Fruktis
Elsa blev allas favorit, alla strandförsäljare kom varje morgon och pratade med henne och hon bara log. Hon fick låna deras miniräknare och mobiltfn och de tog henne med sig och gick en runda där på stranden... bortskämd med uppmärksamhet!

// Christina

Fredag 24 nov...

Allt kanns avlagset dar hemma, det ar 2 manader sedan Noel gick bort och det kanns sa langt borta. Det kommer kanske tillbaka over oss med dubbel kraft nar vi kommer hem, vi far se.

I dag har vi badat hela dagen, mest i skuggan som vanligt, och pa kvallen akte vi till ett stort kopcentra for att kopa valling och blojor at Elsa. Blojor hittade vi direkt, det fanns Pampers och det stod pa engelska. Vallingen daremot fick vi stora problem med... det fanns flera hyllmeter med olika marken. Vi hade fatt lite tips av en familj dar pappan ar fran England och mamman fran Thailand om att vi skulle leta efter HQ 1, problemet var att det fanns massor av olika sorter av den och inte ett ord pa annat an Thailandska. Jag tror vi fragade 4 personer innan vi lyckades hitta ratt och sedan far vi nog fraga den andra familjen hur man ska blanda,  men det loser sig nog, det ar vardsliga problem.

Vi har det verkligen bra och borjar pa nagot satt hitta formerna for var nya familj. Det ar en omstallning att skaffa barn och nar vi hade bade Elsa och Noel sa kandes allt sa ratt... nu maste vi forsoka leva som en familj med bara ett barn och det ar helt fel! Noel saknas hela tiden. Att aka ivag ar ett bra satt att bryta vardagen och forsoka hitta nagot nytt tillsammans och jag onskade av hela mitt hjarta att alla ni som fortfarande kampar dar hemma på 64 an kunde fa rymma bort ett tag ni ocksa, med era barn och bara ha det bra!!! Vi tanker pa er ofta!

Skot om er, snart kommer vi tillbaka till regnet vi ocksa men lite till ska vi njuta forst.

Kramar Christina

Mandag i Cha-Am

Min man, numera kallad solstols-jagaren, haller pa att lagga Elsa och jag fick lite tid till att blogga. I lordags ringde vackarklockan 07.30 och jag tittade yrvaket upp for att forsta vad som hande.... Fredrik hade stallt klockan sa att vi skulle hinna fa en solstol pa stranden!!!! Jag la kudden over huvudet och vagrade kliva upp fore 08.00. Ar vi pa semester eller vad!? Tom Elsa sov fortfarande och han skulle upp, vad sager man?

Vi ligger under palmerna i skuggan och far endast solen pa oss nar det ar dags for hink och spade samt hoppa over alla vagorna. Elsa tycker det ar harligt men hatar badringen och vill helst klara sig sjalv, det gar inte alltid sa bra.

Vi shoppar en hel del, sjalvklart bara FYND, det finns bara sadana har! Jag tror Fredrik har kopt 11 T-shirtar sa nu klarar han sig nog ett tag. Sjalv haller jag pa att sy upp lite klader, klanning till brollop i Lulea till sommaren samt lite jobbklader. Har hittat en bra skraddare som jag ar nojd med.

Nagra speciella utflykter gor vi inte, vi badar, ater gott och shoppar. Vi provar nya restauranger hela tiden och har annu inte blivit besvikna. Jonna, jag har tagit en drink at dig, nagot med Tequila och jordgubbar... Det var forsta och sista drinken, jag tycker mycket battre om deras farska juicer, allt fran vattenmelon, mango, apelsin och ananas... smarrigt!

Nu ska jag handla lite ol och vatten till stranden i morgon! Jobba bra nu hemma!!

Christina


Torsdag.... tror jag

Vi ar framme och njuter av varmen och badandet, det ar skont for sjalen att vara har! Vart hotell ar bra och det ar 0 m till stranden, manga restauranger att valja pa och det serveras god mat pa dom alla. Tre varmratter med dryck far vi for ca 80:-, helt OK.

Elsa ser till att motionera oss, ett maraton om dagen kanns det som, men hon njuter lika mycket av att vara har som oss. Hon ar lika pillrig som Noel och som 1-aringar i allmanhet och har finns ju mycket nytt och spannande. Thailandarna alskar att lyfta henne och busa med henne och hon njuter av uppmarksamheten!!

I morgon hade vi tankt ta en taxi in till HuaHin for att ata middag och sedan ga pa nattmarknad, det ar dar de saljer alla turist-prylar, fa se om det ar nagot att ha.

Massage i 1 h pa stranden kostar 30:- och den ar bra, det kommer jag att prova fler ganger. I ovrigt saljer de det mesta pa stranden, allt fran otroligt god frukt till klader, dukar och prydnader. Som tur ar ar de inte sa paflugna, utan drar sig undan nar man inte vill ha.

Noel ar med i vara hjartan hela tiden och vi pratar ofta om honom. Vi har ett foto pa rummet och ljus som vi tander pa kvallen samt en massa vackra orkideer. Det kanns konstigt att ingen vet att Noel funnits, alla vi traffar tror ju att Elsa ar vart forsta barn. Vi har inte kant nagot behov av att beratta det heller, det kanns som att vi far behalla honom for oss sjalva och forsoka njuta av de bra minnen vi har av honom utan att beratta for folk vi formodligen aldrig traffar igen.

Skot om er dar hemma och hoppas ni kan lasa fastan vissa bokstaver saknas.... det har ar ju battre an att skicka vykort.

Alla ni som trodde Fredrik skulle ma daligt av varmen (inklusiva han sjalv).... ni skulle hort honom i gar: det har ar harligt, har skulle jag kunna vara kvar lange!!

Kramar Christina, Fredrik och Elsa

Fredag 10 November

Elsa tackar så mycket för alla gratulationer här på bloggen samt för fina paket som kommit på posten!!! Av mig och Fredrik fick hon en rosa sulky att köra dockor i... men hon kör runt med sin sjungande hund i stället och är MYCKET mallig. Boken som Noel valt tyckte hon om och den har vi läst och tryckt på knapparna många gånger i dag, jag hoppas att han kan se hur glad hon blev.

Elsas födelsedag var fylld med glädje för hennes skull och för vår skull för att vi har en sån fantastisk dotter. Å andra sidan var den fylld med stor sorg eftersom Noel inte är här med oss och kan glädjas med oss åt alla hennes framsteg och alla hennes påhitt.

Under det året som gått sedan vi fick Elsa så har vår familj gått igenom så oerhört mycket att det känns som 10 år, vi har fått vårt andra barn och förlorat vårt första. Det finns aldrig något eller någon som kan ersätta Noel, saknaden kommer alltid att vara enorm! Vi fick ett brev till Noels begravning där det stod att vi förhoppningsvis någon dag skulle förstå varför vi blev "utvalda" till detta. Det kanske är så att vi är utvalda, vi är inte drabbade, en dag kanske vi får veta. 

Kanske är det så att Noel och hans kamp har hjälpt alla er att uppskatta livet, uppskatta nuet och att ta hand om de ni älskar bättre. Vi i vår familj har absolut lärt oss att leva för stunden men att samtidigt ha drömmar om vad vi vill göra i framtiden, hur små de än kan tänkas vara. Om detta var hans uppgift så var priset högt att betala för oss som är kvar, men på något sätt ska vår familj klara detta och vi väljer att leva livet, inte att låta det glida förbi medans vi tittar på.

Några tårtbilder nedan för er som vill titta!

// Christina

Tårta
Anna och Martin ska hjälpa Elsa att blåsa ut ljuset. Hon förstod inte riktigt vad som skulle göras.

Elsa äter tårta
Förstod hur man skulle äta tårtan gjorde hon direkt, med händerna går fortast!

Kladdigt värre...
Så här mumsigt var det, 2 bitar gick det ner i lilla magen och fatet blev rent.

Tisdag 7 november

I dag har jag besökt mitt jobb tillsammans med Elsa, det gick bra och det är ju ett steg mot att så småningom börja jobba. När jag ska börja vet jag inte, jag fortsätter att ta en dag i taget och så småningom tror jag att det kommer att kännas OK att börja. Bra för mig och bra för alla jag jobbar med, fikar med och möter i korridoren. Men först ska vi åka på semester och efter det kommer första julen utan Noel och sedan hans 4-årsdag i januari... efter det så är det kanske dags.

Det känns konstigt att packa, jag vill ju packa en väska till, jag vill ju att Noel också ska vara med! Hans kläder ligger bara där i garderoben, vissa kläder gör att man ler medans andra gör att man gråter. Vi är inte redo att städa ur hans rum ännu, utan det får stå som det är. Det enda vi gjort är att rädda alla fina böcker från vår lilla bok-terrorist till en högre hylla!!!

Jag har lagt upp två nya länkar nere till höger, en till Nalles resa och en till Linas livsglädjefond. Jag tycker att båda talar bra för sig själva, så kika gärna in på dessa. Just nu är det Leon som väntar på sin nalle, Matildas hade redan kommit fram såg jag på hennes hemsida.

I går var en dålig dag, både jag och Elsa var så tjuriga att Fredrik nästan funderade på att flytta :-). Det går verkligen upp och ner och i dag är en bättre dag med mer kraft och energi. Jag önskar att jag hade ännu mer ork för att hinna svara alla er, jag vill så mycket men orken tar slut någonstans på vägen.

I morgon ska vi till sjukhuset och "avsluta", träffa Monika och Stig, ställa de frågor vi har och bara träffas lite nu när allt är över. Avslutet i Lund får bli någon gång i december, det känns dock viktigt att göra det.

Ha det bra!  // Christina


Lördag 4 november

Det är otroligt vackert på kyrkogården i kväll, ljusen brinner vid alla gravarna. Det är lugnt och fridfullt, inte skrämmande alls. Elsa blev alldeles tyst när vi gick upp till minneslunden, hon bara tittade på alla ljusen. Ni som inte varit ute och tittat, ta en kvällsprommenad och titta på er kyrkogård, det är så fint.

Vi gjorde fint på graven i går, det blev inga snöflingor och snögubbar ännu... det var ju Halloween först och det hade jag glömt. Vi lade granris, satte några blommor och ställde självklart dit Noels favoritspöke som han köpt med morfar. Titta noga på bilden så ser ni det nog, strax ovanför pumpan från Martin.

Graven 061104

Den första snön har även kommit här i Växjö, men också hunnit försvinna. Har vi tur så blir det en bra vinter framåt december i alla fall med mycket skidåkning. Elsa tycker att det är lite bökigt med alla kläder, speciellt vantarna, men hon älskar att vara ute och vill nästan aldrig gå in. Just nu sover hon ofta ute i vagnen på altanen.

Elsa sover

För varje dag som går blir saknaden efter Noel större, speciellt dagar då det faller snö!

Tack för alla boktips som kommit, jag ska beställa lite böcker och kanske ta mig till biblioteket någon dag. Kom gärna med fler tips när ni dyker på någon bra bok eller hör från någon annan.

// Christina

Onsdag 1 november, tack!!

Ett ljus i mörkret

har alla Ni tänt som

visat oss omtanke i

samband med vår

älskade

Noels

sjukdom och bortgång.

För tankar kan värma

och ord kan göra gott.

En blick kan berätta att

någon förstått.

Ett stort tack till er alla!


Sandsbro, Växjö

1 november 2006


Christina o Fredrik

Lillasyster Elsa


Vi vet inte hur vi ska kunna tacka er alla för ert stöd och för er generositet, jag hoppas att ni känner er stolta när ni nedan ser vad ni åstakommit tillsammans. När jag får det slutgiltiga från Barncancerfonden  samt Barncancerföreningen Norra så kommer jag att redovisa detta.

Barncancerfonden 24 160 kr
Barncancerföreningen södra 7710 kr
Barncancerföreningen Norra (de vet ej summan, men många har satt pengar där)
Ronald McDonald Barnfond 925 kr