Julen i antågande

image103


God Jul & Gott Nytt År
önskar
Christina, Fredrik och Elsa

Julstämningen infinner sig inte och det är mest för Elsas skull som vi firar jul alls känns det som. I år åker vi upp till Hudik och firar med mina föräldrar och min bror. Skönt att slippa alla förberedelser, att trängas i affären och att fixa med allt möjligt! Hemma har vi inte ens en gran. Mormor ska baka pepparkakshus med Elsa och på söndag ska vi klä granen... Det känns lite jobbigt att åka och att inte få gå till Noel på graven, jag var där och fixade julfint för några dagar sedan och i morgon tänder vi ett ljus innan vi åker. Ni som är där under ledigheten kan väl tända de ljus som slocknat.

Tittade efter julklappar åt Noel när jag var på stan, vet att jag inte ska köpa något, men jag tittar och funderar på vad han skulle tycka om, nu när han snart skulle bli 5 år. Aldrig mer jul med vår älskade lilla kille! Tänk att det finns föräldrar som väljer att inte vara en del i sina barns liv, svårt att förstå, svårt att acceptera...

Sköt om er och håll tummarna för lite snö eller åtminstone lite skridskoisar.


Den 2:a advent... julförberedelser?

Vi har tagit fram lite ljustakar och satt granris ute i blomlådorna men mer än så blir det nog inte... det där med att ta det lugnt med renoveringen i december har redan gått åt pipan! I dag rev vi innertaket på halva nedervåningen, hittade 2 döda möss och massor av musbajs. Mysigt värre var det.
Anledningen till att taket rivs är att vi ska sätta spotlights i köket, hallen och "korridoren" bort till lekrummet. Det måste vara klart då vi ska sätta in vårt nya kök i påsk. Vi skrattade lite när vi tittade oss omkring och insåg att våra julförberedelser inte ser ut som alla andras i år :-). De flesta städar, bakar och gör fint, vi bara river... Men eftersom julen mest känns jobbig så fortsätter vi med vår medicin, att jobba med kroppen, funkar bra!

Elsa har slutat äta välling och ska ha "macka och mölk" på kvällen i stället och nästan jämt vill hon springa runt "foffe-fis" (naken-fis). Tydliga tecken på att hon närmar sig trotsåldern dyker upp titt som tätt och hon är en ganska bestämd ung dam.

image101
Plastdraperi mot vardagsrummet för att slippa det värsta dammet från gipsskivorna.
image102
Min dammiga man i högsta hugg.

// Christina

Söndag 2 december

Elsa har fyllt 2 år, hon blir så stor vår lilla tjej. Tårtan var nog det bästa, hon älskar tårta. Kusinerna kom från Göteborg och vi hade en bra helg med full fart. Niklas utnyttjades till att gräva och flytta lekstugan som vi fått av grannen, nu ska den bara fixas också, det blir nog till sommaren... Övriga grannar fick också rycka in för att hjälpa till med knuffandet och flyttande av stockar. Mysigt ser det ut där den står vid muren i alla fall.

November har varit en bra månad men ju närmare december vi har kommit desto tyngre har det blivit... Noel saknas, saknas, saknas! Jag skulle så gärna känna lusten att baka pepparkakor, lussebullar, leta julklappar till familjen och allt som hör julen till, men det känns inte så roligt! Det är ju med Noel jag vill göra allting, det är med honom jag vill baka och leta julklappar till lillasyster. Elsa är inte så intresserad av julen, mest pga att hon inte förstår vad det handlar om, nästa jul däremot blir det nog både önskelistor och julkalender.

Noels sista jul var strax innan han fyllde tre år och då hade han önskat sig en tvättmaskin, det var det enda som stod på önskelistan och det fick han ju så klart.... Det var första gången som han förstod att man kunde önska sig saker. Tvättmaskinen använde han hur mycket som helst och allt från strumpor till nappar tvättades där i, den fungerar fortfarande och Elsa leker med den ibland.

Det kan fortfarande kännas overkligt att i stället för att hämta honom på dagis efter jobbet så åker jag till graven, det är helt absurt! Det är helt fel och kommer alltid att vara helt fel!

Sköt om er och stressa inte för mycket, det blir jul ändå!

// Christina


image98
Här kommer den rullandes...
image99
Elsa blåser ut ljusen.
image100
Martin och Anna, värdens bästa och busigaste kompisar!