Lördag 23 Maj - Mejas dag



Meja på sin namngivning... vi hade en sådan tur med vädret att vi kunde hålla cemonin ute på altanen precis som vi gjorde med Elsa. Allt känndes väldigt lika men ändå så annorlunda. Saknaden av Noel är svår att beskriva, samtidigt som jag är så glad över våra tjejer och allt dom ger oss så skär det i hjärtat av saknad efter Noel. Speciellt en sådan här dag, speciellt en dag då vi har fest med våra familjer. Han saknas varje sekund och finns i varje tanke, varje handling men jag har blivit mästare på att avskärma mig från smärtan. Jag låter honom finnas där utan att känna...

Det blev en fin dag...
  • Fredrik hälsade välkommen och berättade att vi hade tre änglar med vid cermonin som representerade våra tre barn, änglarna stod framför ljusen.
  • Mormor läste en dikt (som jag inte hittar texten på just nu...)
  • Vi spelade "Tänk att få vara ett barn" av David Strangepå CD.
  • Elsa och jag hjälptes åt att tända Mejas ljus, ett för varje namn - Meja, Christina Björnfot.
  • Faster Mona läste en dikt.
  • Vi avslutade med att skåla med Rosévin.
Sedan var det dags att äta en buffé med allt möjligt gott, dricka vin och äta prinsesstårta.... framåt kvällen kom osten och kexen fram och vi kunde sitta ute på altanen ända fram till 21, härligt!

Av samma blommor som vi hade i kransen till Meja beställde vi en stor bukett till Noels grav, på så sätt kändes han delaktig i Mejas dag.

Mona läste:
Ett barn är ett mirakel väl värt att vänta på Det största och det bästa en far och mor kan få.
En dotter kan förtjusa från början med sin charm och gärna blir hon buren av någon villig arm.
Men snart hon börjar tröttna på att bara vara rar och livet har så mycket som lockar och som drar.
Den tiden går så fort från liten tjej till stor. Dock är hon alltid älskad långt mera än hon tror.
'Siv Andersson'

         





        


// Christina

Måndag 18 Maj - jobb och fritid

Snurrade livet på i bra tempo innan så har det bara ökat i och med att jag börjat jobba! Jag jobbar 100% och Fredrik är hemma 100%... åtminstone till i januari och sedan får vi se. Jag trivs med att börja jobba än så länge och förhoppningsvis håller det i sig. Fredrik är lika nöjd hemma och har hittat ett nytt intresse i att baka:-) Elsa är ju på dagis 15 h per vecka och tycker att det är toppen, är hon inte där blir hon rastlös och frågar mycket efter sina kompisar.

Besökte flygdagen på Växjö flygplats med Elsa... hon måste ju indoktrineras lite för att se om hon får samma intresse som jag. Vi sniffade flygbränsle och lyssnade på flygplansbuller :-D Tom en JAS hade hittat dit från F17 med ett riktigt bra flygprogram. I övrigt gillade nog Elsa brandbilarna mest tror jag.

På lördag har vi namngivning för Meja, det är både mysigt och jobbigt. När vi hade namngivning för Elsa levde ju Noel fortfarande och jag önskar att han hade kunnat vara med nu också... han saknas mig otroligt mycket just nu! Det känns att orken sviktar lätt när det är mycket att planera och fixa men vi gör så gott vi kan och det ska nog bli bra. Det blir en enkel namngivning med våra närmaste här hemma i Sandsbro med lite god mat och gott vin. Håll tummarna för fint väder... det är ju alltid lättare att sitta ute.

I dag var jag förbi och satte nya blommor hos Noel, 4 st Stjärnögon fick det bli. Kändes skönt att vara där ett tag och bara vara. En av lyktorna var trasig så den tog jag hem... behövs bara en lykta nu på sommaren, det är ju så ljust ändå. Såg faktiskt att det fanns lijekonvaljer nu, ska försöka ut och plocka lite till helgen...

// Christina


Elsa framför HKP 15.

Elsa i brandbilen... vi fick dessutom se när den sputade vatten, spännande!

Hörselskydd på när JAS´en flyger.

Fina barnen på Elsas namngivning.