Julhälsning



God jul & Gott Nytt År
till er alla!


Noel och Elsa

önskar
Christina, Fredrik, Elsa & änglabarnet Noel

Onsdag 20 Dec

Heja Peab flera gånger om!!! Vilket härligt initiativ av företaget och sedan av alla de anställda, jag blir så glad när jag får höra sådant.

I går var det frost på morgonen och alldeles vitt på marken och uppe träden, det var vackert på kyrkogården. Vi satte dit konstgjorda blommor eftersom rådjuren äter upp allt annat, det är lite tråkigt! Men jag förstår ju varför dom kommer dit, det måste vara ett rådjurs paradis på en kyrkogård... färska blommor varje dag!
Vi har nu bestämt oss för vilken sten vi ska ha, den ska bara beställas och sedan kommer den att sättas dit till våren då tjälen gått ur marken. 

Då och då kommer tecken på att Noel försvinner som person i den verkliga världen, utanför vår bubbla. Försäkringskassan meddelar att vi numera endast får ett barnbidrag, Trygg Hansa meddelar att försäkringen upphört pga av att Noel avlidit, Skatteverket vill ha in bouppteckningen mm. Jag var dessutom på banken för att  lösa in försäkringspengarna och sätta på ett konto, då blev jag inte betrodd som Noels vårdnadshavare, vilket är lite märkligt. När han levde behövde jag aldrig bevisa att jag var hans mamma när jag skulle göra något med hans konto, men nu, när han är borta, behöver jag ett intyg med mig.

Julen närmar sig och vi pysslar med det vi orkar och idag var Fredrik iväg och köpte en gran, problemet är bara att den är lite stor, vi får nog göra ett litet hål i taket och sätta stjärnan på övervåningen. Fin var den i alla fall och den ska tydligen inte barra heller...vi får väl se!?

// Christina

Onsdag 13 dec Lucia

Det har gått ett tag sedan jag skrev... bloggen har krånglat lite eftersom de har problem med lagringsutrymme och vi har haft fullt upp med en massa annat.

För ett par veckor sedan satt jag och Fredrik och tittade på TV när Albert filosoferade över vem som skulle få ett visst idrottspris. Vi hörde hur han sa att Tre Kronor tagit OS-guld...

F: Har det varit OS?
C: Jag vet inte, inte vad jag kommer ihåg.
F: Men dom säger ju att Sverige tog OS-guld i hockey i år...
C: När var OS och vart?
F: Ingen aning...

Vi funderade ganska länge på detta och kom till slut fram till att vi tillbringat många timmar framför OS eftersom Noel låg nere i Lund just då, men vi kommer inte ihåg någonting. Vi trodde nästan att Albert Svanberg hade drömt, så säkra var vi ett tag på att vi inte hade tittat på OS. Ett litet bevis på att hjärnan inte fungerar riktigt när familjen sätts under  stor press. Jag kan inte ens drömma om hur mycket saker som passerat detta året som vi har glömt bort... verkar vi förvånade när ni pratar om något så är det nog något vi glömt! 

Mer pengar har fortsatt komma in i Noels namn till Barncancerfonden, det tackar vi för! Jag uppdaterar bloggen med 2 700:-. Tack, tack!! 

Helgen tillbringade vi i Göteborg hos Fredriks syster Mona. Jag och Mona tog hand om barn och stod för markservicen och grabbarna tillbringade sin tid nere i källarhålet med en massa bråte. De skottade ut 15 stora sopsäckar med sågspån, drog lite slangar för elen och bar ut en massa annat som inte behöver vara kvar, konstigt vad man samlar på sig!? (Ser ni någon som försöker sälja diverse husprylar på Blocket så är det Niclas…) 

I går var Elsa och Fredrik på öppna förskolan på jul-avslutning, Elsa tyckte att det var jättemysigt och Fredrik tyckte mest att det var jobbigt. Dansa runt granen är inte riktigt hans grej i vanliga fall och ännu mindre nu. Julen och allt som hör till känns otroligt jobbigt, vi gör vårt bästa men det blir jobbigt när man inte riktigt kan välja själv hur mycket jul det ska vara.  

Fredrik har målat den sista listen och vi håller nu på att sätta upp fönsterbrädor, hyllor, rullgardiner och diverse annat. Efter det så är det storstädning som gäller, dammråttorna slåss med sågspån och borrdamm!

// Christina

Tisdag 4 december

Vi sålde slut på alla lotterna på julskyltningen och pengarna kommer väl till nytta för att hjälpa alla familjer med cancersjuka barn eller de som vi, som har förlorat sitt barn.

Julen närmar sig med stormsteg och det känns väldigt tudelat. Det kommer massor med reklam om olika leksaker, alla möjliga saker som Noel hade önskat sig. Nu slänger vi bara reklamen. Vi har satt upp julstjärnan och några ljusstakar, även Noel har fått en stjärna på sitt rum. Hade han fortfarande funnits hos oss hade han både velat ha en stjärna och en ljusstake skulle jag tro.

Vi har plockat bort allt som har med Halloween att göra på graven och satt lite mer adventssaker där i stället, samt orkidéer och snäckor som vi hade med oss hem från Thailand. Frågan varför just Noel skulle drabbas av cancer, varför just Noel måste dö av sin cancer slår emot mig starkt varje gång jag besöker graven... vad gör han här, varför måste jag gå till en grav för att kunna vara hos mitt barn???? Det finns inget svar och jag känner mig absolut inte alltid utvald. Allt känns så fel, det var inte så här det skulle vara.

Elsa ska varje dag ta ner fotot på henne och Noel för att titta och peka, får hon inte det blir hon arg! Hon saknar honom precis som vi men förstår inte riktigt vad som hänt, vart är hennes storebror?

Trots detta har vi faktiskt lite mer energi och har lite lättare till skratt emellanåt, energin är inte så långvarig men den finns ju i alla fall.

Alfons och hans familj är inne i sin sista strid som Christian kallar det och vi tänder ett extra ljus och skickar många styrkekramar till Skåne,
www.alfons.blogg.se. Bloggen är deras livlina precis som den var vår, gå gärna in och skriv en rad så att de orkar ett litet steg till.

// Christina