Fredag 6 oktober, en regnig dag

Vi valde att inte berätta att Noel var sjuk på Knytte. Det var skönt för oss att kunna vara lite anonyma, inte behöva svara på frågor om hur vi mådde och skönt för Noel att slippa höra sig själv diskuteras hela tiden av andra. Knytte var lätt att dölja sjukdomen på eftersom Noel alltid hade mössa och en hel del kläder på sig men var man uppmärksam kunde man se att han aldrig fikade (han åt ju inte på 6 månader), han orkade inte alls lika mycket som de andra barnen och att han hade problem med balansen i skogen.

När man lever ett vanlig Svensson-liv önskar man ibland att det skulle hända något spännande, något som gjorde vardagen lite mindre vardag. När man lever med ett svårt sjukt barn och med vetskapen om att döden bara är ett telefonsamtal bort... då önskar man sig inget annat än ett vanligt "tråkigt" Svensson-liv.

För oss är det ovant att ha så mycket tid över, vi kan åka och handla när vi vill, vi måste inte till sjukhuset hela tiden, vi kan åka på IKEA utan att tänka på om det är mycket folk eller inte, vi kan resa bort när vi vill, vi kan till och med planera saker och de kommer med största sannolikhet att gå att genomföra. Just nu orkar vi inte med allt det där men möjligheten finns där när vi känner oss redo.

Just nu är vi i någon slags chockfas, vi stänger av känslorna och bara går vidare. Vi har en uppgift och det är begravningen, vi måste få den så fin, så fin. Efter den, då alla har åkt hem och då blommorna, breven och korten slutar att komma, då kommer nog tystnade och saknaden efter Noel att göra sig påmind på ett helt annat sätt. Vårt älskade barn kommer alltid att vara med oss, han är en del av vår familj och Elsa kommer att få lära känna honom genom oss.

 // Christina


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej villket fint kot på dej ock noel
kram från Anna.

2006-10-06 @ 21:49:55
Postat av: Fredrik och Anki

Hej på er.
Här sitter vi en vanlig "Svensson lördag" med mysfrukost med familjen och läser det ni går igenom.
Känner till viss del igen det ni skriver om Svenssonliv.Regnet bara öser ner och våra stora funderingar idag är om vad vi ska göra en dag som denna.
Flickornas stora önskan är att vara inne och efter att ha läst om er så verkar det som en lysande ide´.

Ha det så bra.

Fredrik,Anki,Kajsa och Maja.

2006-10-07 @ 10:23:44
Postat av: Miriam

Jag känner så väl igen tankarna om Svensson-liv. Att något spännande ska hända.

Men nu ska jag njuta ännu lite till av vårt Svensson-liv, och hålla tummarna för att ni hittar det Svensson-liv ni vill ha när ni orkar.

Många styrkekramar!

Postat av: Maria

Ni är verkligen STARKA och ni vågar blicka framåt när det nu är som jobbigast....
Jag beundrar er verkligen
Maria

2006-10-07 @ 19:30:39
Postat av: Tina

Det är så sant det du skriver om "vanligt" svenssonliv. Att det är lätt att längta efter att något spännande ska inträffa och bryta vardagslunket.
Jag tycker också att det var helt rätt av er att låta Knytte bara få vara Knytte för Noel utan att berätta för oss andra om hans sjukdom.
Kram, Tina

2006-10-08 @ 10:43:45
Postat av: Jonna

En varm tänke till er alla...............plus en mjuk Jonna kram ( oxå tilla alla )

2006-10-08 @ 13:28:54
Postat av: Ann-Sofie

Tänker på er...
Kram Ann-Sofie

2006-10-08 @ 18:40:39
Postat av: Gunnel o Anders

Kramar Gunnel

2006-10-08 @ 19:59:34
Postat av: Malin med familj

Hej på er!
Tänker så mycket på Er!! Följer Er här på bloggen dagligen. Ta väl hand om Er. Skall tänka ännu mer på Er på lördag och tända ett ljus för lille Noel. Hoppas att Ni får det så bra som det bara går. Ni är beundransvärda!!
Kramar ifrån ett regnigt Kristianstad
Malin

2006-10-08 @ 20:08:49
Postat av: Birgitta

Skickar en liten hälsning till er, ni finns så ofta i våra tankar. Kramar från oss på 33:an

2006-10-08 @ 20:48:11
Postat av: Lovisa

Ni finns i våra tankar.
Kram Lovisa m. familj

2006-10-08 @ 20:54:29
Postat av: Katrin

Hej vännen

Ville bara säga att jag tänker på er. Du är otroligt stark, Stina och du vet att vi är många som finns för att stötta dig och de dina.

Kramar till er alla.

2006-10-09 @ 07:58:17
Postat av: Karin ocd Gerdt

Hej !
Så många gånger jag har suttit vid kommentera och sedan stängt av. Sorgen är så stor och förtvivlan över vad ni måste gå igenom är bara för mycket.Jag har letat efter tröstande ord att skriva men inte funnit några som jag kännt för.Tack till alla som skickat med fina dikter, kloka ord till Noels blogg! Noel har givit så mycket i sitt korta liv och han finns med i vår vardag. Christina och Fredrik, vi beundrar er för er generositet att dela med er av ert liv. Genom er har vi alla lärt mer om livet och om modet att leva, som vår förre biskop Martin Lönnebo skriver.
Till oss alla alla dagar
Tryggheten är underbar
men vi behöver än mer modet att leva, livslust och överlåtelse och modet att dö.
Att vara människa är skörhet,
det enda vi äger är detta andetag
men det är livet.
Sköra i alla länder, förena er åt livet,
stöd varandra och gläd er åt livet,
stöd varandra och fatta mod, minns de döda och älska de levande.
Kram från Karin och Gerdt

2006-10-09 @ 12:09:43
Postat av: Heidi

Tänker på er!

2006-10-11 @ 12:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback