30 April... koppor överallt!

image49

Så här prickig är vår lilla kopp-unge! Hon har vattenkoppor överallt och har lite svårt att sova eftersom det kliar jätte-mycket. Ingen feber har hon, så på dagarna går det att sysselsätta sig (distrahera) och till och med att vara ute.

Jag och Fredrik sitter på övervåningen och svullar i oss en massa chips och godis och ser lågorna och röken från majbrasan över hustaken. Fredrik gjorde lammstek till middag och serverade rödvin till, många pluspoäng!

"Sorg är kärlek som blivit hemlös" är inte mina ord, jag tror att orden kommer från en bok som heter "Sorgen är kärlekens pris" - det var orförande Kjell i VSFB som sa det på vårt första möte i Värnamo och de fastnade i min hjärna.

Boktips från VSFB;

Gillis Edman - "Sorgen är kärlekens pris" (Gillis är begravningentreprenör i G-borg)
Tomas Sjödin - "Reservkraft"
Olle Bergman - "Pappa! Svante är död" samt "Inte trodde jag att Svante skulle vara död så länge".

I morgon ska jag cykla 5 mil med Lotta och hennes pappa i Hovmantorp... det börjar närma sig Tjej-Vättern och några mil måste vi ju ha i benen. Förhoppningsvis så är det vindstilla, regn är OK men motvind är jobbigt! Cyklingen går av stapeln den 9 juni och starten är i Motala.

Några bilder nedan på vår prinsessa!

// Christina

image50
På rymmen med endast mössa och några koppor (+10).

image51
Trött tjej under filten.

Kommentarer
Postat av: Mogge & Ammi

Stackars Elsa, vattkoppor är inte roligt. Hoppas att det inte kliar alltför mycket. Om ni hade kopporna som små så minns ni kanske det gamla beprövade tricket med potatismjöl? Funkade på 70-talet i alla fall... :-)
Trevlig valborg önskar vi alla på Lavinvägen! Här seglar snöflingorna ner mot marken då och då & majbrasan lyser med sin frånvaro (kommunen sparar nog)

2007-04-30 @ 22:01:31
Postat av: Jessica

Stackars Elsa. Men det är ju bra att ha haft vattenkoppor. Mina barn har inte haft det. Kan ni skicka några??

2007-05-01 @ 00:18:36
Postat av: Anna

Usch, lilla stackaren - men å andra sidan har hon gjort bort det nu. Ring och prata med er husläkare och be honom/henne skriva ut tavegyl, det fick mina barn mot klådan och dom sov som stockar utan att riva sönder sig i sömnen...
Ha en fortsatt fin valborgshelg!

Kram Anna

Postat av: Ann Mikael Ellen Ida

Hej! Ellen och Ida vet precis hur det känns. Det kliar alldeles förskräckligt men de brukar säga att det finns en sak som är bra med vattkoppor och det är att det inte kommer tillbaka. Svårt bara att förstå när man är 1½ år! Vi smörjde med xylocaingel när det kliade på Ellen och Ida och det hjälpte en del. Kram från Hjerpes

2007-05-01 @ 17:07:57
Postat av: Emelie

Stackars lilla Elsa! Hoppas hon får bli frisk snart! Krya på dig lilla flicka!

2007-05-01 @ 18:27:52
Postat av: Tova&Lovisas mamma

Hej på er...Stackars lilla Elsa med alla koppor!
Jag sövde mina barn med tavegyl de två första dygnen så vi hade det ganska lugnt med vattkopporna. Värre var det med vår tjej på 15 som aldrig lyckats få vattkoppor innan (trots tappra försök), hon fick lida. Hon var jättesjuk i tre veckor. Så visst är det bra att ha vattkoppor när man e liten.....
Många kramar

2007-05-02 @ 09:26:41
URL: http://tovalovisa.blogg.se
Postat av: Maria

Hej Alla och allra helst Elsa. Vi skickar KRYA-PÅ-DEJ-KRAMAR från Näsviken. Simon o Jonathan har inte lyckats fått dessa koppor än trots att det gått på dagis i två månader nu.... vi bara väntar.

2007-05-03 @ 20:19:59
Postat av: Kusin till kristina

Hej. stackars Elsa.Hon ser ut som jenny när hon hade vattkoppor. Hon hade koppor överallt.Det fanns nog inte en enda fläk på jennys kropp som var utan koppor. Puss o kram på er. /Anna-Karin

2007-05-04 @ 12:57:50
Postat av: Jessica

Hoppas att kopporna har blivit bättre. Inget kul om det kliar. Men det är ju en gasnka bra årstid att få det på. Det är ju inte så jättevarmt ännu. Min syrra hade det när hon va två år. Blemmorna va som femkronor. Det va rötmånad å det blev nästan som eksem i kopporna. Det va ingen hit. Sköt om er. Kramar

2007-05-04 @ 23:44:13
Postat av: Kristina Svedberg

Adele har också vattkoppor just nu. Det värsta är över och de håller på att bilda skorpor. Jag såg att Simon och Jonathan klarat sig från vattkopporna. Vi får väl ta och skicka upp några från Adeles avdelning =).
Sköt om er
Kristina, PG och Adele

2007-05-07 @ 10:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback