Söndag 20 maj

I dag känns det som att sommaren har kommit igen... härligt att vara ute och strunta i dammråttorna som växer inne under sängen.

Italien - vi hade det superbra och kroppen och knoppen känns laddad med ny energi. Vi började med två nätter i Milano/Bergamo där vi såg fotboll och sedan mest promenerade runt och kikade på de gamla delarna av Bergamo.

På måndagen efter lunch så styrde vi vår lilla "Panda" söderut på småvägar... efter ett par timmar så ledsnade vi på att inte komma någon vart och tog oss upp på motorvägen, klar skillnad i tempo och helt plötsligt förflyttade vi oss framåt på kartan. Anlände till Riomaggiore framåt kvällen, parkerade bilen utanför byn och prommenerad ner med vårt pick och pack. Fick tag på en lägenhet mitt på bygatan och den passade perfekt.
De 5 byarna , Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso är alla fantastiskt vackra, väl värt ett besök men kan nog vara hysteriskt mitt i sommaren. Det passar bäst för vuxna/ stora barn resenärer, endast Monteresso känns framkomlig med barnvagn... i de övriga är det bärstol som gäller.
Vi vandrade en dag, fikade massor, hade en baddag på standen och tog tom ett dopp. Det var vilsamt för själen att vara där och vi stannade i 3 nätter.

De sista 2 nätterna tillbringade vi på en vingård någon kilometer från Bardolino/ Gardasjön. Fantastiskt boende och ännu bättre mat och vin! Shopping i Verona och en livsfarlig tur på små bergsvägar som försvann upp i himlen... jag som körde vägrade titta ut över kanten och de andra två satt och tjoade om hur vackert det var.

De två roligaste stunderna ...........

* Annika som kommer utspringande från en toalett ropandes - jag klarade att kissa!!!!!! (Det tog MÅNGA försök på dessa "ståtoaletter" innan hon lyckades, konstigt att inte blåsan sprack :-)

* Ann spankulerandes med kjolen uppdragen till midjan (efter en kisspaus i skogen) eftersom det var så skönt att "lufta lite". Vi kan lugnt konstatera att en lastbilschaufför och två cyklister tyckte att deras resa uppför det berget var väl värt slitet!!

En toppenresa med två fantastiska vänner!!

Gå in på Matildas hemsida och skicka en liten tanke till henne och hennes familj som nu kämpar i livets slutskede. Varje dag så hoppas vi att ingen annan ska behöva förlora sitt barn men nu är det snart dags igen och saknaden är obeskrivlig! Många gånger undrar jag hur livet kan gå vidare, hur vi orkar kliva upp.... livet känns orättvist ibland!

// Christina

Kommentarer
Postat av: Maria Buske

Hej Hopp!!
Kul att läsa om er resa. Kan se Ann och Annika framför mig i de två händelser du skriver om *ler* Det är härligt med människor som kan bjuda på sig själva ;)
-
Sköt om er .Stor kram Maria

2007-05-22 @ 20:49:30
Postat av: Anna, Leons mamma

Hej,
Härligt att höra om en välbehövlig resa. För mig är Cinque Terra helt magiskt efter några underbara vandringsdagar där för nu hela 20 år sen.
Ta hand om er, vi tänker på er!
Och nu är det vår tur att ge oss av till Italien...
/Anna

Postat av: Jessica

va skönt att du haft det bra..

2007-05-22 @ 22:32:57
Postat av: Jessica

va skönt att du haft det bra..

2007-05-22 @ 22:32:59
Postat av: katja (Millas mamma)

Jag kom att tänka på en finsk bok som faktiskt är rätt ny. Den heter nog "päiviä, viikkoja" övers. dagar, veckor.
Ung trebarnsfar, regissör och författare (den bästa av sin generation) och hans fru skrev dagbok under hans sista tid. Just med hjärntumör. Jag skall försöka hittta den och läsa den, har bara fått höra så mycket om boken, eftersom ALLA hemma i Finland har läst den och blivit påverkade.

2007-05-23 @ 13:51:27
Postat av: katja, millas mamma

"Viikkoja, kuukausia" alltså veckor, månader heter den finska boken som jag har hört talas mycket om. Skriven av Tina och Reko Lundán. Namnen klingar finlandssvenskt, den borde finnas på svenska.
Reko var enligt min skådespelande bror den bästa av sin generation av finska dramatiker. Boken är dagbok över hans sista tid som småbarnspappa, med hjärtumör.

2007-05-23 @ 13:58:52
Postat av: Jessica

Tänker på er!
Kramar Jessica

2007-05-27 @ 22:37:27
Postat av: Maria Buske

Hej på er. Vill bara säga att jag tänker på er så ofta, hur ni har det och hur det går för er. Tänker på
Elsa och Noel. Kram till er prinsessa från oss i Näsviken.
// Maria

2007-05-29 @ 23:09:06
Postat av: Fredrik Heikki

Gött med Italien! Hoppas ni har det bra. Regnar lite lätt i Sälen idag. Åker till Italien i slutet av juni. Ska bli härligt trots att det bara är jobb. God mat...

2007-05-30 @ 09:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback