1 januari - 2007, ett år då Noel inte fanns

December har varit jobbig, jag har stoppat huvudet i sanden och jobbat mycket. Hoppat över julförberedelserna eftersom vi ändå skulle åka iväg. En trasig familj som har "firat" en trasig jul... det var inte lättare den här gången, vår andra jul utan Noel. Det var nästan svårare.

Förra julen var hela kroppen inlindad i bomull, vi levde i en bubbla där hjärnan inte hade kontakt med hjärtat eller resten av kroppen, döden var för nära. Noel hade just lämnat oss och vi var inne i en fysisk och psykisk sorg där saknaden inte tog så stor plats. Nu, ett år senare så är det saknaden som tar den största platsen, och den är ibland både fysisk och outhärdlig. Innan och under julen har den varit svår att leva med. Saknaden och sorgen ligger som ett tryck över bröstet, ett stort svart hål som värker.

Vi försöker leva i nuet, njuta av det lilla och samla kraft för att orka ännu en dag. Trcket över bröstet försvann för en stund när jag och Fredrik fick knyta på oss skridskorna, hänga ispiggarna runt halsen och ge oss ut på havet... en helt fantastisk tur, blå himmel och en alldeles blank is. Vi njöt av att bli anfådda, ljudet av skridskorna som skar ner i isen och en god apelsin på läsidan av en ö... i vår värld kunde en julaftonsförmiddag inte bli mycket bättre.

Tack för alla fina julkort vi fått, vi blir så glada!

// Christina

image104

image105

image106

Kommentarer
Postat av: Jessica

Underbara bilder på er två.
Kramar Jessica

2008-01-01 @ 23:21:32
Postat av: Maria i Vagnhärad

Oj vilka härliga bilder. Skönt att ni fick lite ro ifrån sorgen. Om så bara för en liten stund.

Kramar till Er.

2008-01-04 @ 17:32:20
Postat av: Pernilla

Ögonen tåras av att lära om er smärta. Min sorg är bara en bråkdel av er, och den är förjävlig! Känner så med er!!!
Jag var tvungen att ringa Britt och läsa upp vad du skrivit. Hon grät av dina ord för det är ju precis så här det känns för henne också!

Härligt med en skridskotur, vi passade också på att snöra på skridskorna några gånger då vi hade jullov uppe i Luleå. Och så hann jag träffa Britt-Marie som är uppfödare till mina hundar (och Gurkan och Wilma!).

Önskar er ett fint 2008! Ta hand om varandra!

Postat av: karolina pasma

Din sorg du beskriver blir så verklig så det skär i hjärtat på mig. Ett liv utan sin först födda. Tänker ofta på er och kikar in ibland på er blogg. Känner inte Er men känner MED er. Önskar er ett så gott år 2008 det bara går att få, trots er stora saknad.

Förresten Era bilder är så härliga, känns säkert härligt att glida fram på isen. Synd att vi inte har sån is på torneälv/tärendöälv.

2008-01-07 @ 23:44:09
URL: http://dagarnahososs.blogspot.com
Postat av: Brunkullan med Mosipperötter

Härliga bilder!! Trots att jag har lite isskräck så ser det inbjudande trevligt ut:)

Kramar Susanne i Östersund

2008-01-08 @ 13:22:18
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Åsa

Tänker mycket på er.

2008-01-11 @ 15:15:28
Postat av: Karro

Hej!
Tittar bara till er på er sida!
Noel har fått ännu en kompis i himmlen!
Vår Felicia somnade in efter 11månaders kämpande på avd 64!
Kramar till er alla
/Karolina

2008-01-11 @ 19:28:51
URL: http://www.tidigmamma.blogg.se
Postat av: Ann

Harliga bilder, forstar att turen gav er en stund av energi! Hoppas ni har det ok nu nar ni ar hemma igen. Stor kram fr Nepal fr Ann&Kim

2008-01-12 @ 08:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback